3.14
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Venkovní teploty bohužel rychle klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si… Celý článek
Receptů na krémové polévky existuje spousta, všechny mají ale jedno společné - jsou husté,… Celý článek
Správný pitný režim je jedním z klíčových faktorů zdraví, ale přesto jej mnoho lidí zanedbává.… Celý článek
Podzim mnoho lidí považuje za nejkrásnější období roku. A není divu. Svěží vzduch, příroda… Celý článek
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a… více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Nejdříve do mixéru nalijeme mléko kompotovou šťávu, přidáme na hrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve - toto… více o Mixovaná bábovka
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku,… více o Venkovská cibulačka
Máslo rozpustíme v kastrolku na mírném ohni ve vodní lázni, přídáme do něj salko a pudinky, povaříme a odstavíme. … více o Rafaelo kuličky
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne… více o Řízky v těstíčku Stella
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme… více o Lilek s tofu a rajčaty
1 Uvaříme ve slané vodě špagety a necháme je scezené a nepřikryté v troubě. 2. Na pánev dáme lžíci olivového oleje,… více o Milánské špagety se sójovým granulátem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.… více o Bělehradský řízek
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté… více o Sedlácké kroupy
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.… více o Drožďové knedlíčky do polévky
1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme… více o Hanácké koláče