3.14
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Naše moudré babičky říkávaly, že když jsou doma brambory, nebude mít rodina přes zimu bídu.… Celý článek
Svatomartinské hody již neodmyslitelně patří k oslavám svátku svatého Martina. Ten se slaví 11… Celý článek
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Rozpuštěné máslo dáme do misky, přidáme vločky, vodu smíchanou se sodou a všechny oříšky, čokoládu a rozinky. Vše… více o Placičky z ovesných vloček
Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji… více o Chilles Con Crema
Cukr a žloutky utřeme do pěny, postupně přidáváme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto nalejeme na… více o Koláč Janka
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přidáme rozinky a nasekané… více o Bábovka Piškotka
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.… více o Těstovinový salát se šunkou
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu,… více o Pomazánka z vařeného masa
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.… více o Hrníčkové knedlíky
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a… více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Za chvíli se bude pasírovat, takže se nemusíme zdržovat žádnou titěrnou prací. Mrkev, střední část řapíkatého celeru a… více o Sugo pomodoro
kvásek a zpracovat hladké nelepivé těsto...40 minut kynout a po naplnění dalších 20minut více o Těsto na buchty
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.