V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, najemno nastrouhané brambory, zasmažíme a zasypeme moukou. Přidáme 3 stroužky rozmačkaného česneku, mletý pepř a vše promícháme (můžeme přidat i chilli papričky). Dolijeme cca 1 litr vody a vaříme 20 minut.
Po této době přidáme trochu kmínu, majoránku a sůl podle chuti. Vložíme nakrájenou uzeninu (smíchanou s 2 rozmačkanými česneky) společně s houbami (možno dochutit ještě 1–2 lžičkami vegety nebo glutasolem). Krátce povaříme, cca 5–10 minut. Hotovou polévku posypeme pažitkou.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček