V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, najemno nastrouhané brambory, zasmažíme a zasypeme moukou. Přidáme 3 stroužky rozmačkaného česneku, mletý pepř a vše promícháme (můžeme přidat i chilli papričky). Dolijeme cca 1 litr vody a vaříme 20 minut.
Po této době přidáme trochu kmínu, majoránku a sůl podle chuti. Vložíme nakrájenou uzeninu (smíchanou s 2 rozmačkanými česneky) společně s houbami (možno dochutit ještě 1–2 lžičkami vegety nebo glutasolem). Krátce povaříme, cca 5–10 minut. Hotovou polévku posypeme pažitkou.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem