Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku, přidáme 1,5 litru studené vody a přivedeme k varu. Pak přidáme zeleninu, koření, Solčanku a přírodní sójovou drť, kterou jsme předtím krátce spařili vroucí vodou a scedili. Polévku vaříme 20 minut na mírném ohni, přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme chvíli zaležet. Na talíři polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2.…
více o Bramborová polévka v chlebu
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině