Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku, přidáme 1,5 litru studené vody a přivedeme k varu. Pak přidáme zeleninu, koření, Solčanku a přírodní sójovou drť, kterou jsme předtím krátce spařili vroucí vodou a scedili. Polévku vaříme 20 minut na mírném ohni, přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme chvíli zaležet. Na talíři polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2.…
více o Bramborová polévka v chlebu
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát