Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku, přidáme 1,5 litru studené vody a přivedeme k varu. Pak přidáme zeleninu, koření, Solčanku a přírodní sójovou drť, kterou jsme předtím krátce spařili vroucí vodou a scedili. Polévku vaříme 20 minut na mírném ohni, přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme chvíli zaležet. Na talíři polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2.…
více o Bramborová polévka v chlebu
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě