1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2. Mezitím - vydloubání chleba - udělat středně velké kolečko jako pokličku, chleba rukou vydlabat.
3. Až se začně voda vařit, přidat zásmažku - půlka malého másla + mouka - zahustit, na konec přilít studenou vodu a přidat do polévku, až zhoustne. A začně se znova vařit!!!!
4. Nalít do chlebíku a podávat :-)
POZOR NA PODRAVKU - obsahuje více než 50 % soli.
Nešetřit s hříbkama ani bramborem :-)
*** *** *** *** ***
Vydloubaný chleba:
Kuličky - se sýrem, paprikou, čímkoliv, osmahnout na pánvi.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena