1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2. Mezitím - vydloubání chleba - udělat středně velké kolečko jako pokličku, chleba rukou vydlabat.
3. Až se začně voda vařit, přidat zásmažku - půlka malého másla + mouka - zahustit, na konec přilít studenou vodu a přidat do polévku, až zhoustne. A začně se znova vařit!!!!
4. Nalít do chlebíku a podávat :-)
POZOR NA PODRAVKU - obsahuje více než 50 % soli.
Nešetřit s hříbkama ani bramborem :-)
*** *** *** *** ***
Vydloubaný chleba:
Kuličky - se sýrem, paprikou, čímkoliv, osmahnout na pánvi.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies