1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2. Mezitím - vydloubání chleba - udělat středně velké kolečko jako pokličku, chleba rukou vydlabat.
3. Až se začně voda vařit, přidat zásmažku - půlka malého másla + mouka - zahustit, na konec přilít studenou vodu a přidat do polévku, až zhoustne. A začně se znova vařit!!!!
4. Nalít do chlebíku a podávat :-)
POZOR NA PODRAVKU - obsahuje více než 50 % soli.
Nešetřit s hříbkama ani bramborem :-)
*** *** *** *** ***
Vydloubaný chleba:
Kuličky - se sýrem, paprikou, čímkoliv, osmahnout na pánvi.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice