Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (osmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka – my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky