Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (osmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka – my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle