Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (osmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka – my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná