Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (osmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka – my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami