Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky, asi 100 g vyškvařené slaniny, hrubou mouku podle potřeby. Vypracujeme těsto, které rozdělíme tak, abychom udělali stejné válečky.
Z každé části rozválíme plát, na který položíme plátky měkkého salámu a zarolujeme jako roládu. Váleček zabalíme do utěrky, na obou stranách zavážeme a dáme vařit do vroucí vody asi na 25–30 minut. Velice dobrá příloha.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy