Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky, asi 100 g vyškvařené slaniny, hrubou mouku podle potřeby. Vypracujeme těsto, které rozdělíme tak, abychom udělali stejné válečky.
Z každé části rozválíme plát, na který položíme plátky měkkého salámu a zarolujeme jako roládu. Váleček zabalíme do utěrky, na obou stranách zavážeme a dáme vařit do vroucí vody asi na 25–30 minut. Velice dobrá příloha.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka