Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme placku, do které doprostřed poklademe mleté maso a zabalíme. Hlavně upevníme strany, aby náplň nevytekla.
Z jednoho bramborového těsta (sáčku) jsme schopni udělat 3–4 rolády. Ty poklademe na vymazaný pekáč, potřeme olejem horní stranu a pečeme z každé strany tak 20–30 minut. Je to velice chutné.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku