Oloupané brambory uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství přizpůsobíme podle chuti. Česnek by měl krásně vonět – určitě s ním nešetříme. Uplácáme karbanátky, je dobré pokládat je na pomoučený talíř, aby se nelepily. Obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji do zlatova. Po smažení dáváme na ubrousek, abychom karbanátky zbavili přebytečného tuku.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused