Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Chilli papričku najemno nasekáme, zázvor oloupeme a nastrouháme.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kmín, nasekanou chilli papričku, zázvor, cibuli a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, sůl, kurkumu, bobkový list, společně opečeme a podlijeme trochou vody.
Pod pokličkou podusíme asi 3 minuty, přidáme lilek, koriandr, podlijeme a společně povaříme asi 10 minut.
Do hrnce přidáme garam masalu, dochutíme solí, citronovou šťávou, promícháme a dovaříme doměkka.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem