Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Chilli papričku najemno nasekáme, zázvor oloupeme a nastrouháme.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kmín, nasekanou chilli papričku, zázvor, cibuli a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, sůl, kurkumu, bobkový list, společně opečeme a podlijeme trochou vody.
Pod pokličkou podusíme asi 3 minuty, přidáme lilek, koriandr, podlijeme a společně povaříme asi 10 minut.
Do hrnce přidáme garam masalu, dochutíme solí, citronovou šťávou, promícháme a dovaříme doměkka.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu