Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Chilli papričku najemno nasekáme, zázvor oloupeme a nastrouháme.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kmín, nasekanou chilli papričku, zázvor, cibuli a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, sůl, kurkumu, bobkový list, společně opečeme a podlijeme trochou vody.
Pod pokličkou podusíme asi 3 minuty, přidáme lilek, koriandr, podlijeme a společně povaříme asi 10 minut.
Do hrnce přidáme garam masalu, dochutíme solí, citronovou šťávou, promícháme a dovaříme doměkka.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu