Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat.
Na pánvi rozehřejeme při vysoké teplotě máslo a olej. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření a všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme.
Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořeněným máslem s olejem.
Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání nejméně 15 minut dusíme, až jsou brambory dostatečně měkké.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky…
více o Bramborové kari s lilkem
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina