Bramborové kari se zelenými fazolkami

2

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: 827 kJ

Suroviny

    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 500
      g brambory nové, malé
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks zelená chilli paprička malá
    • 250
      g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  • Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat.
  • Na pánvi rozehřejeme při vysoké teplotě máslo a olej. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření a všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme.
  • Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořeněným máslem s olejem.
  • Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání nejméně 15 minut dusíme, až jsou brambory dostatečně měkké.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: