Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat.
Na pánvi rozehřejeme při vysoké teplotě máslo a olej. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření a všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme.
Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořeněným máslem s olejem.
Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání nejméně 15 minut dusíme, až jsou brambory dostatečně měkké.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky…
více o Bramborové kari s lilkem
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou