Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat.
Na pánvi rozehřejeme při vysoké teplotě máslo a olej. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření a všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme.
Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořeněným máslem s olejem.
Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání nejméně 15 minut dusíme, až jsou brambory dostatečně měkké.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky…
více o Bramborové kari s lilkem
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou