Nové brambory oškábeme a nakrájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme oba konce, nakrájíme je na 2,5 cm dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat.
Na pánvi rozehřejeme při vysoké teplotě máslo a olej. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření a všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme.
Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořeněným máslem s olejem.
Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání nejméně 15 minut dusíme, až jsou brambory dostatečně měkké.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky…
více o Bramborové kari s lilkem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)