lžička
mletá paprika
nebo grilovací koření bez soli
drcený kmín
2
ks
rozšlehané vejce
olej
na smažení
750
g
vařené brambory
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku (Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi.
Ze směsi na pomoučeném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Můžeme je propíchnout špejlí (není nutné, nerozmotají se). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé.
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort