lžička
mletá paprika
nebo grilovací koření bez soli
drcený kmín
2
ks
rozšlehané vejce
olej
na smažení
750
g
vařené brambory
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku (Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi.
Ze směsi na pomoučeném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Můžeme je propíchnout špejlí (není nutné, nerozmotají se). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé.
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella