lžička
mletá paprika
nebo grilovací koření bez soli
drcený kmín
2
ks
rozšlehané vejce
olej
na smažení
750
g
vařené brambory
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku (Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi.
Ze směsi na pomoučeném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Můžeme je propíchnout špejlí (není nutné, nerozmotají se). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé.
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky