lžička
mletá paprika
nebo grilovací koření bez soli
drcený kmín
2
ks
rozšlehané vejce
olej
na smažení
750
g
vařené brambory
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku (Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi.
Ze směsi na pomoučeném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Můžeme je propíchnout špejlí (není nutné, nerozmotají se). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé.
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem