Domácí klobásy
Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát… více o Domácí klobásy
2.88
Vepřové maso pomeleme – půlka nahrubo (šajba 10–12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe dvakrát… více o Domácí klobásy
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým… více o Klobásy od Martiny
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Bez bramborového salátu se na Vánoce obejde jen málokterá rodina. Jenže co když ho máte tolik,… Celý článek
První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
Máte pocit, že na rybí polévce, smaženém řízku, rybě a bramborovém salátu se nedá nic zkazit?… Celý článek
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem,… více o Ďábelské fazole
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáme oloupaná, na malé kostečky nakrájená jablka a… více o Jablkové koláčky
Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě… více o Kokosový krémeš
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě… více o Kuře tří hořčic
Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a… více o Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme… více o Latte macchiato
Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí z druhé osolíme, opepríme. Plátky… více o Španělský ptáček
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v… více o Těstoviny s dýní a slaninou
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek, kakao a tuhý sníh. Pečeme na 180 °C. Vychladlý… více o Hrk hrk buchta
Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme do varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Kromě bílku z vajíček vše pomeleme na masovém mlýnku. Na závěr bílky nakrájíme na jemno a přidáme k pomazánce a… více o Škvarková pomazánka
Smíchat mouku, vajíčko, 125 ml mléka a trochu skořice, pak přidat zbytek mléka. Nechat odležet v lednici. … více o Jablka v županu