K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou zpracujeme. Vzhledem k tomu, že knedlíky dělám vždy od oka, tak množství mouky nemusí být přesné. Proto postupně přisypáváme hrubou mouku podle potřeby, dokud se těsto nepřestane lepit.
Připravíme si do hrnce vodu, osolíme ji a když se nám začne vařit, přilijeme do ní lžičku solamylu rozmíchanou v trošce vlažné vody.
Z těsta si vytvarujeme kuličky nebo válečky (čím větší, tim déle se budou vařit) a pozvolna je vaříme, dokud nevyplavou.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou