K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou zpracujeme. Vzhledem k tomu, že knedlíky dělám vždy od oka, tak množství mouky nemusí být přesné. Proto postupně přisypáváme hrubou mouku podle potřeby, dokud se těsto nepřestane lepit.
Připravíme si do hrnce vodu, osolíme ji a když se nám začne vařit, přilijeme do ní lžičku solamylu rozmíchanou v trošce vlažné vody.
Z těsta si vytvarujeme kuličky nebo válečky (čím větší, tim déle se budou vařit) a pozvolna je vaříme, dokud nevyplavou.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením