K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou zpracujeme. Vzhledem k tomu, že knedlíky dělám vždy od oka, tak množství mouky nemusí být přesné. Proto postupně přisypáváme hrubou mouku podle potřeby, dokud se těsto nepřestane lepit.
Připravíme si do hrnce vodu, osolíme ji a když se nám začne vařit, přilijeme do ní lžičku solamylu rozmíchanou v trošce vlažné vody.
Z těsta si vytvarujeme kuličky nebo válečky (čím větší, tim déle se budou vařit) a pozvolna je vaříme, dokud nevyplavou.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole