K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou zpracujeme. Vzhledem k tomu, že knedlíky dělám vždy od oka, tak množství mouky nemusí být přesné. Proto postupně přisypáváme hrubou mouku podle potřeby, dokud se těsto nepřestane lepit.
Připravíme si do hrnce vodu, osolíme ji a když se nám začne vařit, přilijeme do ní lžičku solamylu rozmíchanou v trošce vlažné vody.
Z těsta si vytvarujeme kuličky nebo válečky (čím větší, tim déle se budou vařit) a pozvolna je vaříme, dokud nevyplavou.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky