Bramborové knedlíky

4

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka nebo krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • citronová šťáva
    • vlažná voda
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  • K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku. Vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou citronové šťávy a rukou zpracujeme. Vzhledem k tomu, že knedlíky dělám vždy od oka, tak množství mouky nemusí být přesné. Proto postupně přisypáváme hrubou mouku podle potřeby, dokud se těsto nepřestane lepit.
  • Připravíme si do hrnce vodu, osolíme ji a když se nám začne vařit, přilijeme do ní lžičku solamylu rozmíchanou v trošce vlažné vody.
  • Z těsta si vytvarujeme kuličky nebo válečky (čím větší, tim déle se budou vařit) a pozvolna je vaříme, dokud nevyplavou.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: