Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme. Smícháme se žloutkem, vejcem, solí, krupicí, moukou a zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut.
V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme od dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky