Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň:
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 300
      g uzené maso - vařené nebo pečené vepřové maso, cca
    • pepř mletý a sůl
  • Příloha:
    • dušený špenát nebo dušené(kysané) zelí
    • 500
      g vařené brambory - jemně nastrouhané
    • 220
      g hrubá mouka , podle hustoty těsta, cca
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

  • Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme vychladnout a směsí plníme knedlíky.
  • Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
  • *Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem, zelím nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: