g
uzené maso - vařené
nebo pečené vepřové maso, cca
pepř mletý
a sůl
Příloha:
dušený špenát
nebo dušené(kysané) zelí
500
g
vařené brambory
- jemně nastrouhané
220
g
hrubá mouka
, podle hustoty těsta, cca
1
ks
vejce
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
1
lžička
sůl
Postup přípravy receptu
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme vychladnout a směsí plníme knedlíky.
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
*Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem, zelím nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a…
více o Bramboráčky s masovou směsí
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu