g
uzené maso - vařené
nebo pečené vepřové maso, cca
pepř mletý
a sůl
Příloha:
dušený špenát
nebo dušené(kysané) zelí
500
g
vařené brambory
- jemně nastrouhané
220
g
hrubá mouka
, podle hustoty těsta, cca
1
ks
vejce
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
1
lžička
sůl
Postup přípravy receptu
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme vychladnout a směsí plníme knedlíky.
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
*Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem, zelím nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a…
více o Bramboráčky s masovou směsí
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě