Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými brambory přidáme dvě vejce, krupici, sůl a dva hrnky hrubé mouky.
Zpracujeme těsto – pokud bude stále lepkavé, můžeme přidat ještě hrubou mouku. Rozdělíme na části o velikosti jablíčka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a posypeme sladkou paprikou. Maso vložíme do těsta, přimáčkneme okraje a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Mezitím připravíme červené zelí. Orestujeme cibuli a přidáme celý sáček či sklenici zelí. Povaříme doměkka. Můžeme dochutit cukrem nebo česnekem podle chuti.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové