Bramborové knedlíky plněné uzeným

3.6

hodnoceno: 5
Příprava: 90 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 160
      g hrubá mouka
    • 360
      g uzené maso - vařené
    • 1
      balení červené zelí
    • 60
      g dětská krupice

Postup přípravy receptu

  • Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými brambory přidáme dvě vejce, krupici, sůl a dva hrnky hrubé mouky. Zpracujeme těsto – pokud bude stále lepkavé, můžeme přidat ještě hrubou mouku. Rozdělíme na části o velikosti jablíčka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a posypeme sladkou paprikou. Maso vložíme do těsta, přimáčkneme okraje a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
  • Mezitím připravíme červené zelí. Orestujeme cibuli a přidáme celý sáček či sklenici zelí. Povaříme doměkka. Můžeme dochutit cukrem nebo česnekem podle chuti.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.