Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými brambory přidáme dvě vejce, krupici, sůl a dva hrnky hrubé mouky.
Zpracujeme těsto – pokud bude stále lepkavé, můžeme přidat ještě hrubou mouku. Rozdělíme na části o velikosti jablíčka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a posypeme sladkou paprikou. Maso vložíme do těsta, přimáčkneme okraje a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Mezitím připravíme červené zelí. Orestujeme cibuli a přidáme celý sáček či sklenici zelí. Povaříme doměkka. Můžeme dochutit cukrem nebo česnekem podle chuti.
Těsto: do mísy dáme umleté ořechy a cukr, promícháme. Přidáme neušlehané bílky a pořádně promícháme. Přikryjem utěrkou…
více o Výborné čokoládové rohlíčky
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka