Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými brambory přidáme dvě vejce, krupici, sůl a dva hrnky hrubé mouky.
Zpracujeme těsto – pokud bude stále lepkavé, můžeme přidat ještě hrubou mouku. Rozdělíme na části o velikosti jablíčka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a posypeme sladkou paprikou. Maso vložíme do těsta, přimáčkneme okraje a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Mezitím připravíme červené zelí. Orestujeme cibuli a přidáme celý sáček či sklenici zelí. Povaříme doměkka. Můžeme dochutit cukrem nebo česnekem podle chuti.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem