Uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut. Uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je. Necháme vychladnout. Do hrnce s rozmačkanými brambory přidáme dvě vejce, krupici, sůl a dva hrnky hrubé mouky.
Zpracujeme těsto – pokud bude stále lepkavé, můžeme přidat ještě hrubou mouku. Rozdělíme na části o velikosti jablíčka. Uzené maso nakrájíme na kostičky a posypeme sladkou paprikou. Maso vložíme do těsta, přimáčkneme okraje a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Mezitím připravíme červené zelí. Orestujeme cibuli a přidáme celý sáček či sklenici zelí. Povaříme doměkka. Můžeme dochutit cukrem nebo česnekem podle chuti.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky