V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá povadle. Scedíme a přidáme do kaše. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme jarní cibulku a vaříme zhruba 2 minuty. Cibulku přidáme též do bramborové kaše.
Přidáme nastrouhaný sýr a uvařený hrášek. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Z těsta vytvoříme menší karbanátky. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a opečeme bramborové koláčky zhruba 2–3 minuty z každé strany.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno…
více o Rebarborový dort s tvarohem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě