V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá povadle. Scedíme a přidáme do kaše. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme jarní cibulku a vaříme zhruba 2 minuty. Cibulku přidáme též do bramborové kaše.
Přidáme nastrouhaný sýr a uvařený hrášek. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Z těsta vytvoříme menší karbanátky. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a opečeme bramborové koláčky zhruba 2–3 minuty z každé strany.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely