Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky.
Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžeme podávat se špenátem, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátem. Pokud zbyde těsto, mohou se udělat placky.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce