Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky.
Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžeme podávat se špenátem, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátem. Pokud zbyde těsto, mohou se udělat placky.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka