Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, koření a směs dobře promícháme.
Z bramborového těsta formujeme krokety (válečky) asi 2 cm silné a 7 cm dlouhé, obalujeme je v ušlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je asi 10 minut smažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka